top of page
Writer's pictureהדר פלד-טל

מהי משרת אמון

אני נתקלת פעמים רבות בשימוש שגוי ומוטעה במונח "משרת אמון". נתחיל בזה שכל משרה באשר היא, מצריכה רמת אמון מסויימת (לרוב - גבוהה) בין העובד והמעסיק. גם מנהלת המשרד, או העוזר האישי של המנכ"ל, או מנהל התפ"י ומנהל העבודה באתר הבנייה הם בעלי תפקידים שעבודתם מצריכה אמון גבוה מצד הממונים עליהם. אבל המשרות שלהם אינן "משרות אמון" כמשמעותן בחוק. הן אינן מצריכות מידה 'מיוחדת' של אמון כפי שהתכוון החוק.

המונח "משרת אמון" כפי שאני נתקלת בו, הוא בעצם שיבוש של הצירוף "עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי", שלקוח מתוך סע' 30 לחוק שעות עבודה ומנוחה.

זהו הסעיף שקובע מי לא זכאי לקבלן תגמול על שעות נוספות, כלומר - מי שחוק שעות עבודה ומנוחה אינו חל עליו.

"עובדים בתפקידי הנהלה או בתפקידים הדורשים מידה מיוחדת של אמון אישי", הם הקודקודים של הארגון, הבעלים, המנכ"ל, הדירקטורים, ובמקומות מסויימים אולי גם הסמנכ"לים. הם אלה שמקבלים את ההחלטות לגבי מטרות הארגון ופעילותו, הם אלה שיכולים להחליט על סגירת המפעל ועל חיסול הארגון ומכירתו או על שינוי מהותי ומשמעותי של פעילויותיו. הם לא העובדים שמבצעים את המדיניות ומוציאים אותה לפועל אלא הם אלה שמחליטים מהי המדיניות. לכן התואר הזה שמור למתי מעט, ובדר"כ השכר שלהם יהיה גבוה מאוד מאוד, באופן שמצביע על האמון הרב שהם נהנים ממנו.

אז בפעם הבאה שאתם נתקלים במונח 'משרת אמון', למשל בחוזה העסקה שאתם נדרשים לקרוא ולחתום עליו, והמונח הזה מופיע בהקשר של אי-תשלום גמול על שעות נוספות, תשאלו את עצמכם האם התפקיד שלכם ורמת השכר שלכם מצביעים על מידה 'מיוחדת' של אמון אישי? כזו שמייתרת את תשלום גמול השעות הנוספות? או שהמעסיק בעצם טעה ועירבב בין מושג ה"אמון", שהוא ערך נחוץ ודרוש בכל משרה ובכל עבודה, לבין התשלום עבור השעות הנוספות במשרה זו.





39 views0 comments

Comments


bottom of page