מה נשים צריכות?
ברוכים הבאים לבלוג שלי – עובד.ת עצות!
אני הדר פלד-טל, עורכת דין כבר 26 שנים, בוגרת מחזור ג' של אונ' חיפה, אמא לשלושה בנים מקסימים ורעייה לאייל, אישי היקר.
כבר בזמן הלימודים נמשכתי למשפט העבודה. ראיתי חשיבות גדולה בהתערבות במאבק הכוחות שבין המעסיק, שהוא בעל המאה ובעל הדעה, לבין העובד שנתפס כחלש וחסר עמדה. מאזן הכוחות בין העובד והמעסיק הוא לא כל כך מאוזן, ולכן משפט העבודה מעניק לעובד זכויות מינימליות שנקראות "זכויות קוגנטיות", שמשמעותן היא שהמעסיק לא יכול להפחית מהן, אלא רק להוסיף עליהן.
אמא שלי תמיד אמרה עלי שאני רודפת צדק. יודעים מה? היא צדקה. גם היום אחרי 26 שנים במקצוע, כשאני כבר למודת קרבות ומלחמות ויודעת שהצדק לא תמיד נעשה, ושיש פער בין מה שניתן לטעון למה שניתן להוכיח, אני עדיין מאמינה בעשיית צדק באמונה שלמה – לא סתם אומר המשפט הידוע "צדק צדק תרדוף".
ההיכרות הפרקטית שלי עם עולם דיני העבודה התחילה עוד בתקופת ההתמחות שלי, אי שם בשנת 1997, ונמשכה בכל השנים שבהן עבדתי כשכירה. למדתי את התחום תוך כדי עבודה, רכשתי עוד ועוד ניסיון בתחום, העשרתי את הידע והקפדתי תמיד להתעדכן בפסקי הדין החדשים. מאז שפתחתי את המשרד שלי, בינואר 2013, עסקתי ואני עוסקת רק בדיני עבודה. המשרד קיים כבר 12 שנים, במהלכן ביססתי וחיזקתי את המעמד שלי כבעלת ידע וניסיון נרחב בדיני עבודה, ובפרט – בתחום שאני הכי passionate אליו – תחום עבודת הנשים, אפליית נשים וזכויות נשים בעבודה.
השם "עובד.ת עצות" הוא משחק מילים שמשלב בין חוסר הידע וחוסר המידע שקיים לא רק אצל עובדים ועובדות אלא גם אצל מעסיקים ומעסיקות, לבין הצורך בהנגשת המידע הזה לכלל הציבור. אני מאמינה גדולה בשיתוף המידע, ולכן גם ייסדתי ויזמתי את הקמת הקבוצה @זכויות נשים בהיריון ואחרי לידה, בפייסבוק.
אני מזמינה אתכם.ן לעקוב אחרי הבלוג, אני מבטיחה שאעדכן אתכם בכל מה שקורה בעולם דיני העבודה ואביא לכם את המידע החשוב על כל מה שקורה ועל כל מה שכדאי וצריך לדעת.
שלכם,
הדר.